Start2Bike MTB

WTC Vroomshoop organiseert komende maand de eerste Start2Bike in Sibculo. Met deze training wil de club de beginnende mountainbiker een vliegende start geven. Door de nieuwste corona-versoepelingen is sporten in teamverband gelukkig weer mogelijk. WTC Vroomshoop haakt hier enthousiast op in en wil de tak van het mountainbiken verder uitbreiden. Voorzitter Harry Roerink geeft aan dat het mountainbiken de club de kans biedt om te verjongen: “het mtb’en wordt steeds populairder, vandaar dat wij hier, ook met het oog op de toekomst, meer aandacht aan gaan besteden.” 

De club is al met de gemeente in onderhandeling over een trainingsterrein aan de Zwembadlaand in Westerhaar-Vriezenveensewijk dat speciaal voor het mountainbiken kan worden gebruikt. De bedoeling is dat dit een volwaardig bikepark wordt. Daarnaast is er het uitgebreide 30 kilometer lange mountainbikeparcours ‘Zand & Venen’ rond de Vlegge in Sibculo, dat geweldige mogelijkheden biedt. Vanaf eind dit jaar zullen hier ook mtb-clubtrainingen worden georganiseerd onder leiding van Harry Roerink, Bert Seijen en Dennis Wind. Zij worden hier in de komende maanden speciaal voor opgeleid. 

Start2Bike zal plaatsvinden vanaf 12 juni op 4 zaterdagen van 9 – 12 uur. Instructeurs Dennis Wind en Bert Lüchies hebben hiervoor al een training gevolgd in Hilversum. “We geven een kleine introductie van het mountainbiken, gaan de fiets nakijken, een warming-up doen en vervolgens rijden we samen een tocht. Hierbij kunnen de deelnemers de eerste aangeleerde techniek, zoals het remmen, in praktijk brengen. Op het parcours komen we langs obstakels, zijn er klimmetjes en een springschans.” Kinderen vanaf de basisschoolleeftijd (ca. 10-12 jaar) kunnen volgens hem al goed meekomen: “al doende leer je je grenzen te verleggen en ontdek je dat je meer kunt dan je denkt.” Het maximaal aantal deelnemers is inmiddels al (bijna) bereikt, maar Start2Bike wordt elk voor- en najaar op vaste data georganiseerd. Wie de smaak te pakken heeft en graag meer allround wil worden, kan aansluiten bij de clubtrainingen van WTC Vroomshoop. Wellicht maakt dit nog meer mensen warm voor de fietssport. Kijk voor meer informatie op https://www.wtcvroomshoop.nl