Start2Bike bij WTC Vroomshoop

Maart 2020

Met een zeker gevoel op je racefiets! 

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt. 

Op 28 maart start wielersportbond NTFU met Start2Bike, een trainingsprogramma waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan hun basistechniek op de racefiets. Overige data: 11, 18 en 25 april 2020. 

Locatie: Sportlust Flierdijk 5 Vroomshoop.

Veilig fietsen 

Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met racefietsen. Om veilig op pad te gaan, is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen en bochtentechniek. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 11.000 sportieve fietsers op weg geholpen. 

Ook geschikt voor meer ervaren fietsers 

Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het nemen van obstakels. 

Inschrijven 

De inschrijving voor Start2Bike is geopend tot 27 maart 2020. Op www.start2bike.nl vind je meer informatie en inschrijving.