Theo de Rooij, secretaris van Overijsselse Fietsambassadeurs Club (OFC), geeft een bijzonder boeiende en geanimeerde lezing over wielrennen in Overijssel, de bakermat van het fietsen.

Wieler Toer Club Vroomshoop heeft onder een goede belangstelling een zeer geslaagde ledenvergadering gehouden in de kantine van voetbalclub Sportlust te Vroomshoop. 

Dat de clubliefde leeft blijkt wel uit het feit dat er weer drie leden zijn gehuldigd vanwege hun 25 jarig trouwe lidmaatschap bij de wielerclub. 

Hein Bos, Harry ten Brinke en Enna Olthuis waren dit jaar 25 jaar lid van WTC-Vroomshoop, op de foto met de voorzitter.

Deze clubleden zijn in het zonnetje gezet en hebben de bijbehorende zilveren clubspeld met oorkonde ontvangen.

Dit jaar werd afscheid genomen van secretaris Martin Lambers en algemeen bestuurslid Henry Hamberg. Peter Kosse en Bert Luchies zijn als nieuwe bestuursleden verkozen. 

Het complete jaarprogramma 2019 werd aan de leden gepresenteerd, waaronder diverse clubtochten, die ook dit jaar weer door verschillende clubleden zullen worden georganiseerd.

Dit jaar worden er weer 2-, 3-, en  5-daagse clubtochten verreden.

De tweedaagse gaat dit jaar richting het Duitse Billerbeck. De heenreis gaat via Nordhorn en Rhiene naar Billerbeck de eindbestemming, ongeveer 150km

De terugreis gaat via Vreden en Laren naar Vroomshoop, ongeveer 160 km.

De driedaagse gaat naar het prachtige middelgebergte met de glooiende hellingen van de Eifel in Luxemburg. 

De meerdaagse is dit jaar in het hooggebergte Dolemieten Araba of het middelgebergte van Savoie & meer van Geneve. 

In het tweede openbare deel van de vergadering kreeg Theo de Rooij het woord. Hij vertelde geanimeerd en boeiend over zijn fietsverleden. Hoe het ooit begon in een tijd waarin het wedstrijdfietsen nog in de kinderschoenen stond. Afzien en toch ook weer niet tot je helemaal kapot bent, let goed op je gezondheid en houdt vooral plezier in je sport. Na zijn jeugd in de provincie Utrecht, woont hij nu al weer heel wat jaren op de Holterberg. Hij is o.a. secretaris van de Overijsselse Fietsambassadeurs Club (OFC). Daarom woont hij ook in het hart van Overijssel, de bakermat van het fietsen.
Het was een bijzonder interessante avond in een vol clubhuis van Sportlust Vroomshoop. 

Het echte wegseizoen begint op zaterdag 2 maart 2019 met de traditionele Bonensoeptocht, start om 13.30 uur bij het sportpark De Bosrand te Vroomshoop. 

Op donderdag 7 maart 2019, komen de leden ‘s avonds vanaf 19.00 uur bij hoofdsponsor Luvro Tweewielers te Vroomshoop bij elkaar voor verdere clubinformatie 2019.

Eventuele nieuwe leden en belangstellenden zijn hier dan ook van harte welkom. 

Meer informatie over wielerclub WTC-Vroomshoop is te vinden op de website: www.wtcvroomshoop.nl of door contact op te nemen per mail: info@wtcvroomshoop.nl.