Regelmatigheidsrit (13-7)

Terug van weggeweest: de regelmatigheidsrit.

Deze wordt op donderdag 13 juli gereden.
Start: vanaf 19:00 uur
Startlocatie: Sportlust.

Voor clubleden die dit niet kennen: het is de bedoeling om een vooraf vastgesteld parcours te fietsen in een gemiddelde die je zelf vooraf inschat.

Spelregels:

  1. Je kunt vooraf het parcours bestuderen op een kaartje; je krijgt een afgedrukte routebeschrijving mee. De route is niet op het parcours zelf uitgezet; er zijn ook geen verkeersregelaars.
  2. Je geeft voor de start een gemiddelde snelheid op die je volledig naar eigen inzicht kunt bepalen. Je kunt daarbij rekening houden met weersomstandigheden, hoogteverschillen, eigen conditie, enz. Deze snelheid wordt vastgelegd per computer. Hoe hoog het gemiddelde is, is niet bepalend voor de eindstand.
  3. Iedereen fietst individueel; start is steeds enkele minuten na elkaar.
  4. Het gebruik van een fietscomputer, smartphone of een gps-apparaat waarmee de (gemiddelde) snelheid in de gaten kan worden gehouden is niet toegestaan. Je kunt apparatuur bij de start in bewaring geven.
  5. Bij binnenkomst wordt de tijd van aankomst genoteerd. Op basis daarvan wordt berekend hoeveel meter je voor of voorbij het eigen aangegeven gemiddelde zit. Winnaar is de fietser die het dichtst bij het eigen geschatte gemiddelde zit.
  6. De verkeersregels zijn uiteraard op het parcours van toepassing; je bent zelf verantwoordelijk voor de eigen veiligheid. Vanuit de club geldt natuurlijk de helmplicht.

We hopen op een goede opkomst, zodat er een leuke competitie kan ontstaan. Omdat de hoogte van de gemiddelde snelheid jouw eigen inschatting is, kan iedereen meedoen. Voor degene die zijn eigen snelheid het beste heeft ingeschat is een wisselbeker beschikbaar; deze is voor de gelegenheid weer eens opgepoetst.

Veel succes!!!